23/05/2018
Поделись с друзьями
Atenţie încercări de fraude cu carduri bancare!

     Vă aducem la cunoştintă că au fost depistate tentative şi fraude cu cardurile emise de către Băncile din RM. Clienţii au accesat site-uri suspicioase unde au introdus datele personale. In urma accesarii site-ului care propune-au participarea la tombolă pentru a câştiga device-uri costisitoare, achitand un preţ simbolic, clientul introduce datele personale (adresa, nr. Cardului, e-mail) este automat abonat la serviciile frauduloase a site-lui. In termen de 7 zile clientul are posibilitatea de a  refuza abonarea. Din cauza mijloacelor insuficiente pe contul de card , clientii bănci-lor nu au avut  pierderi materiale semnificative. Site-urile frauduloase la care s-au inregistrat clienţi sunt:

 

 

Este de mentionat faptul că pe site-urile sus menţionate au fost inregistrate multiple încercări nereuşite de a efectua tranzactii cu carduri inexistente. 

      In rezultatul investigatiilor pentru a minimiza riscurile de pierderi financiare băncile au întreprins toate măsurile necesare pentru a evita sustrageri ne autorizate din conturille de acrd.

Reguli de utilizare a cardului de debit pentru tranzactii online

Cardul de debit inseamna si posibilitatea ca tu sa faci cumparaturi online. Iata cateva sfaturi pentru cumparaturi online sigure:

  • Cumpara numai de pe acele site-uri despre care ai referinte bune, intrucat va trebui sa furnizezi comerciantului respectiv informatii precum: numarul cardului, numele, adresa etc. Site-urile protejate afiseaza un lacatel ori o cheita, sau au in adresa, ca semn distinctiv, litera “s” la final: https://, comparativ cu http://, la un site nesecurizat. De asemenea, daca si-au luat masuri de securitate, multi comercianti afiseaza acest lucru pe site-urile lor. 
  • Acorda o atentie sporita tuturor informatiilor care apar pe site-ul respectiv: caracteristicile produsului pe care intentionezi sa il achizitionezi, data livrarii, conditiile de garantie, modalitatile de returnare etc.
  • Nu utilizaţi pentru plăţile online cardul de salariu sau unde deţineţi sume mai mari de bani.

RECOMANDARE

Cardul Visa Virtuon este conceput pentru a achiziționa bunuri și / sau servicii pe Internet și alte medii virtuale.Deosebirea cardului virtual de cel standard – "utilizare specifică".direcție de utilizare unică - pentru achitarea mărfurilor și serviciilor procurate. Prin cardul respectiv este imposibil de a ridica banii în numerar sau de a face cumpărături în magazinele "reale" (ce necesită prezența fizică a cardului).
Comoditate şi siguranţă Utilizarea cardului virtual va reduce costurile de emitere şi utilizare a cardurlui şi va micșora considerabil riscul apariției operațiunilor frauduloase la efectuarea decontărilor prin cardul virtual în rețeaua Internet.

  •